DISKUS HERNIJA ODLAZI I NE VRAĆA SE: Ovi DOMAĆI RECEPTI potpuno obnavlja kičmu, otklanja bolove, jača je i liječi

 


Skoro svaka odrasla osoba barem jednom je osetila bol u kičmi. Najveća zabluda kod bolova u leđima jeste mirovanje, naprotiv tada se telo treba aktivirati.

Mirovanje kod bolova u kičmi toleriše se do 48 sati, sve preko može izazvati kontra efekat. (Tekst se nastavlja ispod)

Ukoliko su mišići neaktivni može doći i do depresije, slabljenja samih mišića, pa čak i do zgrušavanja krvi u venama na nogama. Dakle prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste redovno kretanje.

Postoje i raznorazni prirodni lekovi koji ublažuju, pa čak i u potpunosti otklanjaju bolove ove vrste. Pored nekih prirodnih pomagala uvek je dobrodošla naravno i masaža ili mazanje neke masti koja je po mogućstvu isto na prirodnoj bazi.

Prirodni lijekovi za bolove u leđima

Glina je jedan od najboljih prirodnih lekova koji ublažavaju bolove u leđima. Glina odlično utiče i na bolove u zglobovima. U medicini takođe prihvataju glinu kao veliku pomoć pri mnogim bolovima. Ona je veoma bogata mineralnim solima, kao i aluminijumom, kalijumom, natrijumom, gvožđem, bakrom, srebrom, olovom i magnezijumom.

Poznata i efikasna u otklanjanju boli glina je već vekovima unazad. Da bi se nanela kao oblog potrebno je umesiti je kao hleb sa sirćetom i malo vode. U to sve dodaje se malo koprive samlevene ili sitno iskidane. (Tekst se nastavlja ispod)

Tako pripremlena smesa stavlja se u najlon, mada i krpa može poslužiti. Bolno mesto se najpre premaže maslinovim uljem, a zatim se stavlja pripremeni oblog. Ovaj postupak potrebno je primenjivati sedam dana za redom kako bi bol upotpunosti nestao.

Smokve i suve šljive

Smokve i suhe šljive od kojih se može napraviti veoma zdrav i nadasve ukusan čaj takođe će biti od velike pomoći kod bolova u kičmi. Smokve, šljive i kajsije u sušenom obliku veoma pospješuju regenerisanje tkiva, koje kičmu čine jačom i čvršćom. 

Ukoliko se od pomenutih voćki napravi i čaj koji će se redovno svako veče konzumirati, pršljanovi će vremenom samo doći na svoja prirodna mjesta, bez raznoraznih terapija.

Kada se napravi čaj od 5 suhih šljiva, 1 suve smokve i 1 suve kajsije dobiće se jedan odličan prirodni lek, koji će biti više nego efikasan za bolove u kičmi. Potrebno je navedeni broj voćki potopiti u vodu dok ne proključaju, zatim prekriti i ostaviti da odstoji dva sata. Nakon toga procediti i uživati u ovom zdravom napitku.