ŽENE ZABORAVITE GINEKOLOGA: Ova biljka rješava sve ženske probleme, a raste svuda oko nas…

 


Najveću slavu virak je stekao kao sredstvo protiv ženskih bolesti, jer je jedna od najdelotvornijih biljaka za ovu vrstu tegoba. Čak je i poznati švajcarski travar Johan Kincle tvrdio da se 30 odsto ginekoloških operacija može izbjeći upotrebom čaja od virka.

Pomaže kod PMS i menopauze

Pored pomenutih dejstava na žensko zdravlje, virak deluje i protiv mioma, cista i endometrioze, olakšava menstrualne tegobe, reguliše menstrualni ciklus i ublažava simptome menopauze. (Tekst se nastavlja ispod)

Koristi se i kod bolnih i obilnih menstruacija, jer sadrži tanine i adstringente koji normaliziraju krvarenje. Kada se virak kombinuje s biljkom hoću neću, dobija se lek protiv svih ženskih bolesti.

Uništava bakterije i viruse

Najnovija naučna istraživanja pokazuju da virak sprečava rast mnogih vrsta bakterija uključujući stafilokoku – bakteriju koja je postala otporna na mnoge antibiotike. Smatra se da virak ima i antivirusna svojstva.

S obzrom na to da snažno obnavlja i tonira matericu, kao i da pomaže kod zarastanja rana, zaključuje se da je izvanredno sredstvo protiv oboljenja kojima je uzrok humani papiloma virus (HPV).

Takođe pomaže i kod: krvarenja, uboda insekata, mučnine i povraćanja, ekcema i dermatitisa, upale grla, blagih dijareja, posebno kod male dece, gihta i reume, hemoroida, čira na želucu (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj od virka

Jednu kašičicu virka prelijte šoljicom vrele vode i ostavite da odstoji pet do deset minuta. Pijte uvijek u gutljajima po dve šoljice dnevno.

Čaj za ispiranje

U litri vode skuhajte 30 do 50 grama osušene biljke bez korena. Koristite čaj za vaginalno ispiranje ili kao klistir kod crevnih problema.

Napomena:

Osobe koje imaju probleme sa želucem, jetrom ili žuči trebalo bi da uzimaju virak u manjim količinama.